sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mielenhäiriö


Ystäväni Liisa kertoi siivonneensa kaapit ja hän oli pessyt myös astiat. Hän teki sen viime vuonnakin ja ihmettelin ja päivittelin sitä kovasti.
 Nyt sen sijaan menin ja katsoin keittiöni kaappeja ja ikään kuin tahtomattani tartuin luutuun ja tiskiharjaan ja olen jo kolmatta päivää siivonnut niitä. Voipi olla, että viimeksi tein sen hamassa nuoruudessani, kun talo oli uusi ja olin niin pätevä äiti ja emäntä!!!


Kummissani huomasin, että kaapeissa on täysin tarpeetonta tavaraa. Noitakaan hienoja Nuutajärven kukka-kynttilänjalkoja en ole käyttänyt ainakaan 20 vuoteen. En edes tiedä mihin niitä laittaisin. Entä nuo hienot Pentikin pikarit? Niistä ei ole koskaan juotu mitään, eikä juoda, mikäli arvaan. Turhaan olen ostanut noita kristallisia sokerikkoja. Entä kaikki tuo Arabia-tavara?
Käyn heti huomenna varaamassa kirpparipöydän, tulkaa ostamaan!
Liisalle laitoin viestin, että hänellä on ollut huono vaikutus minuun, kun aloin siivoamaan kaappeja! Hän kyllä ymmärsi huumorin.


10 kommenttia:

 1. Meillä jokaisella on kaappien peränurkissa ja ylähyllyillä, tavaroita joita emme tarvitse. Minäkin vuosien saatossa olen maalannut posliiniastioita älyttömiä määriä. Nauratta sekin kun minulla on kahvikalustoja, joita en käytä koskaan. Tykkään mukeista ja niin useimmat meidän vieraistakin. Kahvikalustot siellä kaapissa oleilee ja pölyyntyy, vaan empä tietä mikä niiden kohtalo olisi. Joulusiivoja toiset tekee oikein himoiten vaan minä normaali siivoan. Koska meillä joulu on olohuoneessa ei keittiön kaapeissa. Mielenkiintoisia astioita kyllä niille ostajat löytyy.

  VastaaPoista
 2. toivoisinpa tuon "mielenhäiriön" tarttuvan minuunkin. isäntä vie parhaansa mukaan kellariin hänen mielestään joutavia kippoja, itse tuppaan hakemaan niitä takaisin!

  VastaaPoista
 3. Tuo siivousmielenhäiriö saisi tarttua minuun. Tavaraa on yllin kyllin liikaa - mihin ne laittaisin - lähetyksen kirpputorille vien, jotta ei itse tarvitsisi edes myydä niitä.

  VastaaPoista
 4. Tosiaankin, taitaapa se tull ihan kohta,,se joulu, kun saa sinutkin myrskyn lailla siivoustouhuun :D Hyvä tavaton sentään. Mistähän minulle tarttus tuommonen siivouspuuska??? Minun pitää aloittaa jo juhannuksena joulusiivot, että kerkiän tehä ja joulun jälkeen heti alottaa juhannussiivoukset, että kerkiän juhannukseen mennessä ne tehä. Kirppareita en enää kiertele, kun tarttuu mukaan aina liikaa tavaraa ja entistäkin on liiaksi asti. Mutta kyllä nuin hienot kipot kaupaksi mennee.

  VastaaPoista
 5. No kaikenlaisia häiriöitä se pimeys teettää :-o

  VastaaPoista
 6. Kaamos-häiriökö lie?
  Meillä on myös monta kaapillista lasisarjoaja, Arabiaa ym, joita ei aikoihin ole käytetty. Nuorempana kutsuttiin isompia porukoita kylään, mutta se on jäänyt. Mutta saako noista kirpputorilla mitään, kun ovat arvokkaita kuitenkin?

  VastaaPoista
 7. Lasitavaraa on kertynytkin vitriinit täyteen, pölyttyyhän ne ajan myöten,ei kaikkia raaski poiskaan laittaa.

  VastaaPoista
 8. Kirpparille vaan myymään tarpeettomat esineet ja löytämään uusia tuttuja :))

  VastaaPoista
 9. Minulla on juuri samanlainen vanha kristallisokerikko. Olen saanut sen anopilta, koska minulla oli kermakko samaa sarjaa ennestään. Minäpä en siis heitä pois vaan pidän muistona. Sitten on toinen kermakko ja sokerikko, jotka oma äitini on saanut kihlalahjaksi. Antaa siis olla kaapissa vaan.

  Kyllä minäkin olen monena vuonna tyhjentänyt kaappeja ja vienyt kirpparille, nyt ei enää ole mitä viedä.
  Tupperware-kutsuille en enää mene, koska en tarvitse sieltä mitään. kaksi hienoa ajatonta tavaraa olen sieltä ostanut, toinen on sellainen pikkulasten Nooan arkki, johon saa kipittää pienillä sormilla eläimiä, toinen on perunankuorija. Se on huippu ja toivon että se kestää ja kestää.
  Tsemppiä joulusiivoukselle!

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen saanut jostain tämän viruksen. Tauti alkoi eilen yleissiivoukselal ja siirtyi kaappipuolelle tänään.

  VastaaPoista