sunnuntai 5. lokakuuta 2014

P...a homma mutta tulipahan tehtyä!

 

Jokasyksyinen p-makin tyhjennys on joutunut jostain syystä minun tehtäväkseni. Onneksi nämä nykyajan huusit ovat vähän, tai oikeastaan paljonkin siistimpiä käsitellä kuin entiset. Kuivikkeiden avulla jätökset ovat kuivia ja hajuttomia ja nesteet menevät eri tietä eivätkä joudu saaviin. Lili on aina lähellä, mitä hyvänsä teenkin.

Tänä vuonna kokeilen tällaista juttua. Muistan, kuinka työkaverini kertoi varmaan parikymmentä vuotta sitten, että he kaivoivat kuopan maahan syreenien väliin, täyttivät sen p.. lla ja seuraavana kesänä vaivan korvasi huumaava kukkien paljous. Minun syreenit kituvat ja kuolevat, ja niinpä kokeilen nyt kaivaa kuopan niiden väliin. Saas nähdä ovatko pensaat kokonaan luovuttaneet, vai alkavatko kasvaa?


 

12 kommenttia:

 1. Olebn kuullut että tuo on hyvä konsti. muistaa pitää että maata on oltava välissä reilusti jottei juuret pala.

  VastaaPoista
 2. Kova urakka, nostan hattua!
  Mökillä mies tekee tuon, sama juttu, maahan kaivetaan ja niillä paikoilla kasvaa mahtavat villivatut:)

  VastaaPoista
 3. Inhoan tuota hommaa, mutta onneksi mies sen hoitaa kiitettävästi ja pyytämättä - ainakin tähän asti. Sinun kuvissasi tuo näyttää onneksi ihmeen siistiltä. Ja varmasti syreenien kituminen lakkaa nuilla eväillä!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti syreenit tykkää ja uskon että tykkäävät.
  Tuntuu aina hyvältä, kun saa tehtyä jonkun epämiellyttävän homman.
  Ihana Lili:)

  VastaaPoista
 5. Ensi kesänä sitten runsas kukinto. Meillä toimii syksyisin täsmälannoitus automaatit. (kanat)

  VastaaPoista
 6. Minulla vielä tämä edessä, annan sen vähän jäätyä niin on mukavampi kopistaa se ,kompostiin olen laittanut ennen, nyt vois kokeilla syreneille.

  VastaaPoista
 7. Meillä muru nostaa pöntön pois minun voimilla ei onnistu kun on koko kesän p.....t, yleensä nostetaan pois keväällä kun pakkanen on keventänyt kuormaa mutta tänä kesänä tuli täysi ennen aikojaan. Meillä viedään maatumisen jälkeen tammille, hiekkamaassa mökillä ei tammen kasvu onnistu mutta p on nyt antanut vauhtia. Muru oli voittanut kaupan arpajaisista taimet eikä ne ole kasvaneet kovin paljoa yli kymmenessä vuodessa, ennen kun minä aloin niitä lannoittaan.

  VastaaPoista
 8. Meillä mökillä saavi tyhjennetään kompostoriin jälkikompostoitavaksi ja sitten seuraavana kesänä pensaille. Yhdessä miehen kanssa sen kippaamme ja saavin pesu on sitten minun hommiani. Pesuvedet kippaan luumupuille, jotka kasvavat siinä lähistöllä.

  VastaaPoista
 9. Hei, olen kuullut myös tuon sireenijutun!

  VastaaPoista
 10. Tuulento minulla on kysymys mehiläisistä blogini kommentto osiossa sinulle, käykö katsomassa osaatko antaa neuvoja.

  VastaaPoista
 11. Jonkun sen kin on pakko tehdä!
  Mutta jos saatkin syreenisi kukkimaan hienosti, niin voitkin sitten sillä asialla kehuskella!
  Se on sinun ansiotasi!
  Hyvää viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 12. Kasvit osaavat ottaa ravinteet kakasta irti. Pistettiin ennen lehmänlannat pelloille ja nykyäänkin lietelannat. Kyllä kukkaset kiittää.

  VastaaPoista