sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Syksy muuttaa värit

 
Kaiken kauniin, mitä kesällä on ollut syksy muuttaa.
 
Ihanat auringonkukat ovat nuutistuneet pakkasessa. Toivottavasti niissä on kuitenkin siemeniä linnuille.
 

 
Toinen kuvapari on ikkunan istutuksista. Tuntuu, että aivan vähän aikaa on siitä kun istutin ne pienet vaatimattoman näköiset kasvattini.


 
Tallaiselta näyttää porraspielen kasvit,

 
Ihana omenasatoni on nyt kannettu kompostiin. En ollut tiennyt tästä puusta mitään, eihän se ollut muutamaa omenaa enemmän tehnyt. Puu osoittautui vissiin valkeaksi kuulaaksi eikä niitä ennätetty tietenkään syödä, niin että näin niille kävi. Toinen, Grenman nimeltään on tehnyt kestävämmät omput ja niitä olen säilönyt ja antanut pudokkaat tyttären hevoselle. Mutta eihän kompostikaan ihan turha paikka ole!

Syksy antaa myös väriä ja iloa elämään!

6 kommenttia:

 1. Syksy on sellainen veitikka, että se tuhoaa, mutta myös tuottaa!

  VastaaPoista
 2. Valkeasta kuulaastakin tulisi hyvää hilloa kuten yleensä happamasta omenasta. Olen itse tehnyt hillot kannosta versoneesta puusta. Sen omenat eivät oikein maistu muuten, ovat happamia, mutta parhaita hilloamiseen. Samoin Antonovka, mutta pakkailin sitä pahvilkaatikoihin sanomalehtien väliin talven varalle. Meidän valkean kuulaan söivät myyrät muutama vuosi sitten ja kuoli / kuivui pois.

  VastaaPoista
 3. Pakkanen pahainen puuree kasvit elottomiksi vaan ensikesänä uusia ihanuuksia. Sääli kun omput joutui kompostiin. Vaikka taitaa eläimet ne sieltä löytää ja saavat syömistä. Raikasta syksyä sinulle. Oletko mennyt entisöimään jotain tänä syksynä ???

  VastaaPoista
 4. Taitaa jokaisella omenapuun omistajalla olla kovasti töitä tänä syksynä. Kukkakausi on myös aikansa elänyt, mutta keväällä uudestaan...

  VastaaPoista
 5. Valkeakuula on mehukas omena käytettäväksi ja sitä ei voi jättää yksin lojumaan pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on ollut paljon omppuja kun mummulasta on saatu ämpärikaupalla. Omia omppuja sitten ihan vaan kuorin, pilkoin ja pakastin sellaisenaan. Hyvä tehdä talvella niistä paistosta tai piirakkaa.

  VastaaPoista