lauantai 26. heinäkuuta 2014

Satoa odotellessa


 
 Tämä heinäkuu on puutarhassa jännää aikaa. Monenlaista on kasvamassa ja kypsymässä, mutta takeita varmasta sadosta ei ole. Kokemuksen mukaan kyllä tämä zilga ennättää kypsyä, jollei mitään kummaa tapahdu. Olen vain niin arka leikkelemään sitä. Oksia pitäisi rankalla kädellä leikata ja lehtiäkin ottaa pois rypäleitä varjostamasta.

 
 Sain vanhalta sukulaistädiltä tomaatin siemeniä ja  näistä tomaateista kasvaa tosi isoja. Saa nähdä miten käy. Kastelen niitä niin paljon kuin voin, mökiltä vain on sadevesi jo ajat sitten loppunut. Otan kaivosta vettä ja kastelen seuraavana päivänä kun se on lämmennyt.

 
 Karhunvatukat tuskin ennättävät kypsyä, mutta hauskoja ne ovat näinkin.

 
 Mutta mikäs se tämä onkaan?! Eiköhän penkistä pilkistä yksi mesimarja, se on kypsä!

 
Lopuksi laitan tuloksen taimenkasvatuksista. Minä tykkään tällaisista kirjavista asetelmista.

6 kommenttia:

 1. Tuo sinun viinirypäle kasvi on satoisan oloinen ja toivon sen kypsyvän. Karhunvatukat ovat ihanan makuisia mutta hyvän sadon saaminen on vaikea. Mesimarja antaa sinulle palkinnoksi makoisaa suuhun.

  VastaaPoista
 2. Onpas kauniita viinirypäleitä. Mesimarjasta tulee lapsuus mieleen, silloin niitä poimittiin aina kipollinen ja nautiskeltiin.

  VastaaPoista
 3. Oi, mesimarjat! Vesi kielelle herahti jo pelkästä kuvan näkemisestä! Siitä on 60 vuotta kun viimeksi olen niitä poiminut ja herkutellut, namnam..

  VastaaPoista
 4. Upean näköisiä viinirypäleterttuja.
  Tomaatit ovat mulla kypsyneeet tosi tosi hitaasti, raakileita on ollut jo viikkoja ja nyt vasta on ensimmäiset kirsikkatomaatit ruvenneet vähän punastumaan.
  En muista koskaan maistaneeni mesimarjaa.
  Minäkin tykkään kirjavista kukkaistutuksista:)

  VastaaPoista
 5. Mesimarjaa ole saanut vain lapsena nyt ei enään näy missään täälläpäin kasvamssa, kaunis ikkunan kukkalaatikko.

  VastaaPoista
 6. Oma rypälepuu! Vau :)

  Meidän tonttia ympäröivästä metsästä kaatui kesäkuussa puu pihalle ja vei kriikunapuusta ison osan mennessään. Nyt sitten viime viikolla kävi pyörremyrsky pihassa ja kallisti omenapuun niin, että piti puolet siitä kaataa. Nyt katsellaan pysyykö vielä toistaiseksi pystyssä oleva puolikas "elossa".. toivoa sopii :)

  VastaaPoista