tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kesä vai talvi

 Aamulla kaikki ryntäsimme ikkunaan katsomaan outoa näkyä!

 Lunta satoi maan valkoiseksi. Kun mittari laski nollaan, kiirehdin hakemaan sisäkukat sisälle ja istutetut kesäkukat autotalliin suojaan. Sinne ne saavat jäädä ensi yöksi.

 Paikallisiin sääennusteisiin ei ole ihan luottamista. Viime yöksi se ennusteli +5 astetta, mutta aamulla lämpöä oli +3. Sitähän ei tiedä missä se kävi yöllä.
Ensi yöksi taidan laittaa kasvihuoneeseen öljylamput palamaan.

Ehkä laitan kukkivan mansikkamaan suojaksi myös harsoa (meinaan aina sanoa verhot), jos sitä niin paljon on. On se harmi, jos kaikki kasvatukset paleltuvat yhden hallayön takia!

8 kommenttia:

 1. Erikoismaisemaa sanoin ja kuvin !
  Toivottavasti kukkasenne säilyivät vammoitta.

  VastaaPoista
 2. On tämäkin kesää ja juhannusviikko! Teillä on ihan samannäköistä kun täälläkin aamulla. Tosin se valkoinen rähmä suli kyllä pian pois. Mutta hyytävä on tuo pohjoistuuli.

  VastaaPoista
 3. Kylmää on täälläkin, aamulla kolme astetta ja rakeita satoi runsaasti. En ole onneksi istutellut yhtään kesäkukkia, mutta kasvihuonetta murehdin.

  VastaaPoista
 4. Ei meillä noin paljon lunta tullut, mutta ensi yöksi on lämmitys kasveille.

  VastaaPoista
 5. Uhhuh. En ole uskaltanut käydä vielä kasvihuoneessa katsomassa, mitä jälkeä kylmyys on tehnyt :(. Sisälle minäkin nostelin viime yöksi kesäkukat ja taidan nostaa ensiyöksikin.
  Erikoinen juhannus kai tulossa.

  VastaaPoista
 6. Voi teille tuli lunta paljon . Meille ei tullut kuin jokunen rae, mutta kylmää ja monta päivää tuuli tuivertanut. Toivotaan etteivat kasvit paleltuneet.

  VastaaPoista
 7. Ikävä yllätys tämä kylmyys keskelle suomen suvea, toivottavasti sait pelastettua jotain kukkia paleltumiselta.

  VastaaPoista