maanantai 26. toukokuuta 2014

Kovva pipi

 Lili on villakoira ja villakoiran korviin kasvaa karvat. Siis syvälle korvakäytävään. En ole koskaan saanut niitä pois, kun tytyli ei anna. Kun korvat alkoivat näyttää tulehtuneilta, soitin eläinlääkäriin ja kysyin, voiko korvia nyppiä rauhoituksessa.

 
Sain ajan samalle päivälle ja korvat nypittiin puhtaiksi nukutuksessa. Tulehdustakin oli ja Lili sai lääkkeet. Mutta se illan korvat olivat kipeät. Niitä piti koko ajan ravistaa.

Lopulta ravistaminen kävi niin kipeää, ettei se uskaltanut tehdä muuta kuin keikuttaa päätään. En saanut lääkäriltä kipulääkettä ja niinpä annoin sille murusen asperiinia.
Nyt tilanne on jo parempi, mutta varmuuden vuoksi Lili on muuttanut sängyn alle. Siellä sen korviin ei kosketa eikä tiputeta tippoja.

Tuo kovva pipi tuli kaksivuotiaan tyttäreni suusta. Hän ei silloin  paljoa puhunut, mutta kun hän yhtenä aamuna sanoi: kovva pipi, uskoin heti häntä. Ajattelin, ettei hän sellaista ole koskaan muilta kuullut, vaan asia on totta. Niin kuin olikin.

9 kommenttia:

 1. Meillä on Mököllä ollut pari kertaa korvatulehdusta.Yhdellä kertaa sai lääkkeet ja kaksi muuta on olleet niin lieviä, että paranivat itsellään, eivätkä näyttäneet kovin vaivaavankaan.
  Pikaista paranemista Lilille!

  VastaaPoista
 2. Paranemista pikku koiruudelle ja rapsutukset kans!

  VastaaPoista
 3. Kyllä se siitä vähitellen antautuu. Joskus pipi iskee koirallekin.

  VastaaPoista
 4. OhO, voiko koiralla karvat kutittaa korvia,vallan uusi asia minulle.

  VastaaPoista
 5. Ei ne karvat kutita, vaan tukkivat korvakäytävät!

  VastaaPoista
 6. On korvatulehdus lapsella tylsä juttu, mutta niin on koirallakin hankalaa.

  VastaaPoista
 7. Voi Lili parkaa, tedän sen, että ovat kipeenä hänen korvansa.
  Meillä edellinen koiramme, Otto, olikin sellanen korvatulehdusten oikein expertti, vähän väliä jouduttiin lääkärillä käymään korvien vuoksi.
  Tuuletus oli huono, koska korvat olivat hänellä niin sellaset, etteivät saaneet ilmaa, olisi pitänyt laittaa rusetilla ylös pään päälle, hi!
  Eli useesti käytiin lääkärillä, joka nyppi ne karvat sieltä pois, jotka sitten aiheutti sitä tulehdusta.
  Mä en myös osannut, enkä olisi uskaltanutkaan niitä nyppiä pois, oli sellasta hommaa, kun lääkäri nukutuksessa sen aina teki.
  Mutta noin kaksi, kolme kertaa vuodessa aina käytiin korvat putsaamassa, niin tultiin toimeen hyvinkin lopulta korvien kanssa.
  Hyvää viikonloppua sulle sinne ja toivotaan, että Lilli piankin paranee!

  VastaaPoista
 8. Piäni koera. Voi sitä. Se ei ymmärrä miksi sitä satutetaan viälä lisää ja laitetaan tippoja ja muuta.

  VastaaPoista