keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Terassikausi alkoi

Tänään oli aurinkoinen, mutta viileä kevätpäivä. Koska minulla on jo pelakuut tuotu mökille, sitä pitää käydä lämmittämässä. (tosin lämmitin sitä ilokseni pitkin talvea!) Toin osan pihakalusteista ulos ja join kahvit toppatakki ja villapaita päällä. Näin tuulisena päivänä metsä kohisee kuin meri ikään. Ihanaa.


Otan Lilin useimmiten mukaan, niin se saa olla vapaana ulkona. Lili on kiltti narttukoira, eikä yritäkään lähteä pihalta mihinkään. Päinvastoin, sitä pitää koko ajan huomioida: heittää palloa, käydä kävelyllä, pitää sylissä ja antaa näkkäripala paksun voiviipaleen kera.Katselin jo kasveja sillä silmällä, että mitä niiden kanssa pitäisi tehdä. Tämäkin tammen taimi on ollut monta vuotta tuossa, eikä ole kasvanut senttiäkään. Välillä jo katselin sille uutta paikkaa, mutta tämä paikka taitaa olla sittenkin paras, tuulensuojainen metsän reuna. Ehkä kaivan sen kuitenkin ylös ja parannan maata ja laitan jonkun verkon ympärille, ettei kukaan (mies) ajele sitä ruohonleikkurilla.


Ja lopuksi vielä vihreää energiaa! Vedä syvään henkeä, se auttaa!


6 kommenttia:

 1. No niin siitä se lähtee. Ensi viikokvi jo luvattu lämpenevää, jote hyvä laittaa paikat kuntoon:) Lilille raps, raps:))

  VastaaPoista
 2. Ihanaaa mikä mukavampaa kuin kaivaa kaikki ulkopöytä ja tuoli tarvikkeet esille talven jäljiltä...ihanat kuvat! nautitaaan kevään tulosta...minä lähden iltavuoroon.

  VastaaPoista
 3. Terassi alkaa jo houkutella, mutta taidan nuuhkia vain vihreää ja katsella ikkunassa auringon leikkiä kallioilla.

  VastaaPoista
 4. Mökillä järvi kumisee kun jäät alkaa sulamaan, Meilläkin on siellä pari tammenalkua vaan hitaasti kasvavat, jänikseltä täytyy suojata vain.

  VastaaPoista
 5. Tammi on hyvin hidaskasvuinen joten kärsivällisyyttä vaatii. Kannattaa häkittää jottei kukaan syö taimea. Ihanaa sinun terassi kausi.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, kun alkaa se terassikausi!
  Tänään kävi tosi kamala tuuli, ei tehnyt mieli terassille kuitenkaan.
  Mutta kyllä se sieltä pian tulee, hyvällä alulla jo onkin.
  Lili on varmaan kiltti koiruli, terkkuja Ticolta!

  VastaaPoista