keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Muotia

 Tyttäreni tarvitsi työhönsä tietoja entisestä muodista. No, minullahan oli päiväkirjoihin tehtyjä muotikatsauksia. Tämä sivu on 60-luvun Anttilan kuvastosta. Vaatteet ovat sellaisia, mitä pidettiin. Muotia 1960. lukee otsikossa, mutta kenenkään suomalaisen päällä tuskin oli näitä Pariisin luomuksia. Silmiin ne näyttävät ihan hauskoilta ja tyylikkäiltä. No ehkä ei kuitenkaan tuo turnyyri.Vuonna 1962 oli muoti paljolti samanlaista kuin kahta vuotta aikaisemmin. Hattu oli tuiki tärkeä asuste, ja muistan, kuinka Ouluun mennessä (lättähatulla tietenkin) päälle puettiin kesätakki ja valkoinen hattu hansikkaineen.

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihana muotipäiväkirja. Minä keräsin aikoinaan filmitähtiä ym. kuvia vihkoon, mutta vihko hävisi kummallisesti, eikä sitä koskaan enää löytynyt. Silloin märisin, nyt vain harmittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minullakin on filmitähtivihkoja, mutta ne ovat kaikki tallessa! Ystäväni keräsi myös niitä ja kuulustelimme toisiltamme, että muistammeko henkilöt, mitä missäkin vihossa on. Lempparini oli Elizabeth Taylor ja Gina Lollobrigida, lausuttuna tietenkin noin.

   Poista
 2. Onpa ihanaa, että olet säilyttänyt nuo vihot. Niitä on varmasti mukava joskus selailla ja tyttäresi sai nyt hyötykäyttää niitä:)

  VastaaPoista
 3. Vauu mitä kuvia. Hyvä että olet säilyttänyt. Muistan kun minulla oli vaaleansininen ulsteri ja tummansininen pillerirasiahattu! Aattele:))))

  VastaaPoista
 4. Voi miten tuli aika mieleen kun pukeuduttiin noin. Naiset olivat naisia ja kait ne miehetkin pukeutui paremmin arkenakin kuin nykyisin. Muistan haikeudella minun sinista Chanell- jakkupukuani.

  VastaaPoista
 5. Tällaisissa sitä piti kulkea. Ei ne tikun päällä hyvältä näyttäneet.

  VastaaPoista
 6. kaapeistasi löytyy aarteita, varmaan mielenkiintoista ja hauskaa selailla näitä päiväkirjoja!

  VastaaPoista
 7. Jakkupuku piti olla tenteissä yllä, ei pitkiksiä

  VastaaPoista
 8. Oi muistui oma kevät 17 v, kaupunkiin piti vappuna lähteä kevättakki päällä hattu hansikkaan ja kävelykegät jalassa ja kun takaisin tultiin oli nilkkoihin asti lunta satanut, mutta hauska oli. Jotain oli ollut puhetta ettei vielä mutta me tyttökaverin kanssa haluttiin olla muodissa mukana.

  VastaaPoista