tiistai 27. elokuuta 2013

SyyskaihoaSyksyn viljasato kypsyy kullankeltaisena. Esi-isämme olisivat olleet huojentuneita tällaisen pellon äärellä, nälkä olisi pysynyt poissa pirtistä talven ajan. Nykyihmiselle se ei enää ihan samaa merkitse, vaikka ansiotuloa onkin.
Pelto on kaunis.


Mehiläiseni hyrisivät myös tyytyväisinä pellon laidalla, kun kävin antamassa niille tuhdin annoksen ruokaa. Pysyy heiltäkin nälkä poissa pitkän talven aikana.
Kurjet huutelevat viereisellä sänkipellolla. Se ääni sykähdyttää sydäntä kipeästi, nytkö kesä jo on ohitse, onnen aika?


Samalla reissulla äkkään siemeniä täynnä olevan kultapiiskun. Näitäkin pitäisi ottaa talteen ja kylvää joka paikkaan, hyvä mesikasvi kun on. Koskaan en vain muista. Niinpä nämäkin siemenet jäivät ottamatta.


8 kommenttia:

 1. Kovin kaunis on ruispeto, on on.. En ole nähnytkään vuosikausiin tällaista. Ja Sinulla mehiläisiä? Ihan omaa hunajaa, omalta pellolta..voi sinua onnenmyyrää!

  VastaaPoista
 2. ..no niin, ja taas painovirhepaholainen tuli edellä olevaan tekstiin! Tietysti piti olla ruispelto eikä PETO :-)

  VastaaPoista
 3. Kun pellot tuossa heilimöi kuin kullankimalteena. Kypsän viljantuoksu on ihana ja kun tuo iso leikkuupuimuri saapuu meluisena ja pölisevänä, vain hetki ja kaikki on pellot sänkenä. Mieleeni tuli n. 80 päivää sitten oli musta multa ja kylvökone , silloin oli kevät. Nyt syksy ja lintuparvet ruokailee sänkisillä pelloillä. Muutama aika ja kuret huutaa taivaankannella näkemiin.

  VastaaPoista
 4. Toivotaan kaunista, kuulakasta syksyä. Peltokuvat ovat niin kauniita, voin melkein kuulla heilimöinnin äänet.....

  VastaaPoista
 5. Kyllä se tulee, halusimmepa sitä tai emme. Kaunis tuo viljan väri.

  VastaaPoista
 6. Kesäiset ilmat on vielä, mutta ei enään kesän tuntuista. Työt alkaa huomenna ja syksy on sitten tullut.

  VastaaPoista
 7. viljapellot kauneimmillaan, eilen kävelimme Helmin kanssa iltalenkillä ison pellon ympäri, ihailin viljan kullankeltaista väriä ja lapsuusmuistoja mieleeni tuovaa tuoksua. tänään, viimeistään huomenna pelto on jo puitu ja jyvät kuivurissa. parin viikon sisällä pelto kynnetty ja syyskesä käsillä. sen lisäksi et kultapiisku on hyvä mehiläiskasvi, se antaa kauniin heleän keltaisen värin villalankaan, värjäsin luonnonpiiskulla paljon.

  VastaaPoista
 8. Ruokaa on pesille annettu meilläkin ja tymox.

  VastaaPoista