lauantai 1. kesäkuuta 2013

Yllätyksiä riihen alta
Tähän päättyi riihen tarina. Lattian alta löytyi kuitenkin muumio.

Nimittäin kuollut jänis. En tiennytkään, että ne voivat tulla rakennuksen alle kuolemaan. Tai sitten se on tullut pakoon jotain vaaraa, eikä päässyt pois. Lili sen löysi.

Täällä on ollut helteitä, kaikki kukat kukkivat, omenapuut, syreenit, pihlajat, koiranputki ja kurjenpolvi aloittavat kukintansa ja mustikka on vissiin jo kukkinut. Kaikki myös lakastuu hetkessä, mitä sitten tapahtuu? Onko mehiläisille kukkia enää kesäksi? Mitä jos horsmakin kukkii näin pian? Vähän arveluttaa tämä helle, onko tämä oikein ja luonnolle hyväksi. No, sen kesä näyttää!

7 kommenttia:

 1. Samanlaisia ajatuksia minullakin on ollut helteiden suhteen. Paljon on kukkia nyt, mutta lakastuvat tässä kuumuudessa tosi nopeasti. Toivotaan mehiläisille kukkia koko kesäksi.

  VastaaPoista
 2. Ihan samoilla ajatuksilla mennään. Perhosetkaan ei vielä ole suuremmin määrin kuoriutuneet, mistä niille ja mehiläisille ravintoa kuukauden päästä. Kohta ne horsmatkin kukkii, lupiinit aloitta ja juuri nyt ja huhannukseen on sentään vielä aikaa. Tuleeko syksykin sitten nopeaan:(

  VastaaPoista
 3. totta, pitkä lämminjakso on saanut kasvit ennen aikojaan kukkimaan, perhosia minäkin olen kaivannut. en heti tunnistanut jänöksi, voi raasua. iso urakka teillä ollut, nyt näyttäisi olevan jo voiton puolella:)

  VastaaPoista
 4. Ohoh, jopas oli yllätys! Vähän on kyllä nämä kuumat kelitkin yllätyksellisiä, toivotaan välillä pieniä sateita.

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Leikittiin ennen riihessä piilosilla. Vähän tavallista jännittävämpi paikka se oli meistä lapsista. Paitsi jänis-muumio, on siellä viihtyneet muutkin vainaat laudalla maan sulamista ym parempia aikoja odotellen.

  VastaaPoista
 6. Samaa olen minäkin miettinyt, kukat kukkii niin nopsaan, että ehtiikö edes mehiläiset niitä pölyttään.
  Tuleeko lainkaan omppuja ja muuta satoa.
  Ja kaikki kukkii jotenkin liian aikaisinkin, ja yhtäkkiä niitä ei enää ole missään, kuin kuihtuneena. Jotenkin outoa.
  Jänis oli vähän surullinen juttu tässä riihijutussa, mutta kai sekin vaan kuuluu elämään.

  VastaaPoista