maanantai 1. huhtikuuta 2013

APUA! Kirjoittelen nyt jatkoa Tuulikin tarinoihin ja on tullut ongelma, mihin älykkäät, osaavat blogiystävät varmaan tiedätte ratkaisun! Kun tasaan rivit kumpaankin reunaan, kone ei ymmärrä, että rivit, jotka loppuvat pisteeseen kaukana reunasta, pitäisi jättää siten. Varmaan pitäisi tehdä joku komento ensin, mutta en tiedä mikä. Olen myös yrittänyt sinistää rivin ja laitaa sen tasaantumaan vain vasempaan reunaan, mutta silloin tasaantuu koko sivu!
Niin että auttakaa! Alhaalla näyte:


   -Tule Turre, kutsui Pekka. Mutta Turre ei tullut, se jäi katselemaan heidän peräänsä epävarman näköisenä                                     häntä                                        roikkuen                                                    alaspäin.
   -Ei se tule,          sanoi isä.           -Se          muistaa          pentuaikansa        ja      pelkää                 seppää.

8 kommenttia:

 1. En ole nyt varma ymmärsinkö oikein, mutta mutta, molempien reunojen tasaus varmaankiin vaatii tavutuksen. En tiedä mikä ohjelma on käytössäsi, mutta kaikkein järkevintä olisi ensin kirjoittaa teksti ihan raakana, ja muokata vasta sitten tarpeen mukaan. Tai yksi kappale ensin ja sitten muokata koko kappale kerralla... ääh... Jos pakottaa yhden rivin molempien reunojen tasaukseen, lopputulos on tuo kuten esimerkissäsi... ööh olikohan tässä nyt mitään järkeä...
  Joka tapauksessa tavutus, jolloin koko kappale tavuttuu pakotetun rivintasauksen mukaisesti.
  Onnea.

  VastaaPoista
 2. Hyvää aprillipäivää :-D

  Siltä varalta, että jos tämä ei olekaan aprillia, niin kerron, että enterillä saat ongelman ratkaistua.
  Tasaus kannattaa laittaa vasta sitten, kun kaikki on kirjoitettu, korjattu ja muokattu valmiiksi kuvia myöten.

  Edelleen luulen kyllä, että tämä on mainion näköinen aprillipila. Miten oletkin saanut noin pitkät välit :-D

  VastaaPoista
 3. No voi, en todellakaan muistanut koko aprillipäivää! Mutta teen niinkuin Uuna neuvoi, laitan kaiken ensin valmiiksi ja sitten yritän uudelleen. Ja Kiiris; minulla on tavutus! Ei siinä edellisessä ollut mitään ongelmia, mutta mietin, miten se osasi olla tasaamatta vajaan virkkeen? Siis sellaisen, joka ei lopu lähelle reunaa.

  VastaaPoista
 4. Lisään vielä, että laittamalla kursorin tällaisen lauseen loppuun ja sitten painamalla enteriä, lause vapautuu. Sitten joutuu tosin siirtämään seuraavan rivin takaisin edellisen alle, koska välihän aina tulee, jos enteriä painaa. Muuta keinoa en kuitenkaan tiedä.

  Meidän isännällä alkaa olla muistelmat hyvässä jamassa. Kuvat ovat teettäneet eniten töitä.
  Tsemppiä matkaan :-)

  VastaaPoista
 5. Joo minäkin kirjoitan ensin ja sitten tasaan. Koneen kikkoja en minäkään ymmärrä, minä naputtelen vaan...

  VastaaPoista
 6. Mulla on vissiin joku ongelma siinä tiedostossa. Kokeilin kirjoittaa jotain uutta höpöä ja tasata ja kyllä se tasaantui. En tiedä... en ymmärrä...

  VastaaPoista
 7. Niinpä niin tuumaan minäkin, hyvä kun sait apuja. Minusta ei näissä asioissa avustajaksi olekaan.

  VastaaPoista