tiistai 16. huhtikuuta 2013

Aamukampa: huhtikuun vertailukuva

 Tämä kuva on otettu suurinpiirtein näinä aikoina viime huhtikuussa. Kevät näyttää olevan suurinpiirtein samassa kohdassa, katon lumia katsellen. Lautakasa odottaa kesän hommia ja Lili kaivaa pylly pystyssä lumikasaa.
Nyt on sitten tämän näköistä. Lautakasa on muuttunut takana näkyväksi punaiseksi maalatuksi liiteriksi. Tämän kesän projektina miehellä on loppurakennuksen korjaus, tai mitä siitä sitten tuleekaan. Minä haluaisin, että etualalla oleva vanha riihi voitaisiin pelastaa, mutta jo tästä kuvasta näkee, että lahonneita hirsiä on paljon. Kun olen katsellut lähiseudun vanhoja aittoja, luulisin melkein, että riihi voi olla 1700-luvulta peräisin. Ainakin yksi aitta on sen ikäinen, eikä noinkaan huonossa kunnossa. Se tosin on kivijalalla.

5 kommenttia:

 1. Lunta on tosiaan ollut siellä viime vuonna hyvin samanverran, kuin nyt.
  Ja hienosti laudat ovat saaneet uuden muodon.

  VastaaPoista
 2. vanhat piharakennukset ovat minunkin mieleeni, kunpa pystyisitte viel vaihtamaan lahonneiden hirsien tilalle terveet. naapurissa vaihtoivat pari kesää sitten kolme-neljä alinta varvia kahteen pekkaan ja nyt aitta taas seisoo tukevasti monta vuosikymmentä kaunistaen vanhaa maalaistalon pihapiiriä. mukavasti lumet alkavat sulamaan, täällä joet vapautuivat eilen jäistä ja kynnökset näkyvillä:))

  VastaaPoista
 3. Mukava katsella ns. vertailukuvia. Näemmä kevät ei ole yhtään jäljessä viime vuodesta. Toivottavasti ei tule toista vesikesää...

  VastaaPoista
 4. Kesää odotellessa laitoin jo aamukastetta heinikkoon ja lampesi sulamaan. Lampesi väreihin ei oikein muu sopinut kuin tämä tausta. Toivottavasti tykkäät, vaikka onkin vähän aikaista näin vihreälle, mutta pian se tulee. Jospa tämä auttaa :-)

  VastaaPoista
 5. Kiva kuvista vertailla kevään saapumista eri vuosina.
  Olen niin onnellinen täällä satanut vettä...niin lumet ovat saaneet vaudilla kyytiä.
  Kuivuisi vaan ja alkaisi vihertää...niin kyllä se tästä taas!

  VastaaPoista