keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Vuosihaaste; kevättä odotellaanKevät tulee vaivihkaa, sen huomaa valon lisääntymisestä. Ikkunani maisema on vielä luminen, mutta taimet kertovat kevään odotuksesta.

Kevättä olen odotellut myös mökillä, tai oikeastaan kiirehtinyt. Kiersin suksilla tuhkaämpärin kanssa koko tontin ja kylvin tuhkasta tien kasvihuoneelle ja ripottelin tuhkaa jokaisen puun ja pensaan juurelle, sekä mehiläispesien eteen.  Niinpä sain tuhkaämpärin tyhjäksi ja voin taas tyhjentää uunien tuhkavarastot. Seuraavat varmaan laitan metsään. Kevätaurinko sulattaa tuhkaisen paikan nopeammin.
 Kasvihuoneessa odottaa Zilga-rypäleeni, jo nyt jännittää, miten se on selvinnyt talvesta. Tosin talvi on ollut laillaan leuto, sellaisia 30 asteen pakkasia ei meillä ole ollut.

5 kommenttia:

 1. Raaskit sitten sotkea putipuhdasta valkeaa lunta :) Mutta onhan tuota lunta ollut riittämiin. Tuntuu, että tämä on ollut todella puhdasluminen talvi. Ei ole sulanut ja jäätynyt, vaan valkeaa pehmeää riittänyt.

  VastaaPoista
 2. Tuhkaämpärin kanssa on meidänkin isäntä tonttia kiertänyt.

  VastaaPoista
 3. Mutta eikö tuosta tuhkasta olekin jotain hyötyäkin kasveile.
  Ja nurmikolle ei tule paljoa sammalta, niin olen kuullut jostain.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin sitä on takapihalle uutta nurmikkoa ravitsemaan yleensä heitelty (lue: mies on heitellyt). Ja siksi juuri, että lumet nopeammin sulaisi, mutta ruman näkönen se kyllä on sit jonku aikaa. Ehkä tänä vuonna ois marjapensaiden vuoro. Tuhkaa tosin riittää ihan kunnolla, kun talo on hakelämmitteinen.

  VastaaPoista
 5. Tuhka on hyvää lannoitetta. Tuhkaa on kylvetty pitkin talvea, koska sitä on hankala säilyttää pitkiä aikoja. Meillä uuni lämpiää joka päivä, hellakin usein ja sauna ainakin kolme kertaa viikossa puilla.

  VastaaPoista