maanantai 11. maaliskuuta 2013

Talvi tuli maaliskuussa

 Maaliskuun pitäisi maata näyttää, mutta vielä ainakin on ollut lumisateita ja pakkasia. Toisaalta en pidä sitäkään pahana, lumihan puhdistaa.
Rajalan kaivo on pian hukuksissa.

 Majalan liiteriin sen sijaan pääsee, kun olen lapioinut sinne polun. Minusta muuten entisvanhaiset pihamaat polkuineen ovat kauniimmat kuin mitä nykyisin kolataan koko piha lumettomaksi. Ymmärrän tietenkin, että autolla pitää päästä.

 Tämä on minusta ihana kuva, Rajalaa ei ole kuvattu ennen näin metsän läpi. Mutta sieltä se pilkottaa.Minulla on aina ikävä sinne, mutta sitten kun olen siellä, en oikein keksi mitään tekemistä. Mutta kohtahan sinne voi tuoda kasvit, kunhan ne ensin on ruukutettu.

Lilillä on hauskaa, ja se tykkää tonkia ja möyriä lumessa. Käymme joka kerta lenkillä Lilin kanssa ja Lili on vapaana. Tänään huomasin, että kun se seuraa jäniksen jälkiä, niin se juoksee metsässä aika ketterästi. Sekin on oppimista ja hyvää kuntoilua sisäkoiralle.

11 kommenttia:

 1. Hienoja tunnelmia lumen keskellä. Minä niin odotan jo kevättä ja syksyllä istutettujen sipulikukkien kukintaa..., mikäli sieltä mitään nousee. :) Tykkäävätköhän muuten metsämyyrät krookuksen sipuleista?

  VastaaPoista
 2. Hi, miten Lilli onkin luminen, ihan lumikoiruli!
  Ja kyllä teillä sitä lunta näyttääkin olevan vaikka kuinka paljon!
  Kyllähän se talvikin on kivaa aikaa, mutta nyt saisi jo pikkuhiljaa alkaa tulla kevät!

  VastaaPoista
 3. Ihana kaivonpumppu kohta aivan uppeluksissa. Ja olen samaa mieltä kanssasi noista talvisista pihapoluista, Pienemmät ippelit kun niitä pitkin juoksee, ei näy kuin pipon tupsu.
  Lillille rapsutukset:)

  VastaaPoista
 4. Kauniisti lumi kuoruttaa maisemaa, Lilli siellä saa kirmailla vielä tovin hagilla niin paljon näyttää teilläkin päin olevan.
  Minä hiihdän pihasta pelloille aivan sen takia että on silmälle mukava kun pihasta johtaa latu jonnekin kuin lapsuudessa. Sinulle lapioidut pihapolut kertoo samaa muistikuvaa.

  VastaaPoista
 5. Rajala suorastaan kutsuu :)Ihania kuvia. Aina ei tarvitse keksiä tekemistä, voi nauttia
  joutenolosta !

  VastaaPoista
 6. Vain pihapolut lapsuuden kodissanikin pihapiiriin saunalle, aitalle ja navetalle lapioitiin, tallin edukselle, missä hevospelillä kuljettiin sit hieman levemmät tiet. Miten hienot lumiluolat penskana kaivettiinkaan sit polkujen varsiin, kun lunta oli korkeat kinokset! Rajala on kauniilla paikalla, ymmärrän hyvin et kaipaat sinne, Lilikin nauttii silmin nähden:))

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuva Rajalasta! Minä muistan lapsuudesta polut, erityisesti muistan kesäiset haravoidut polut. Jäljet oli niin hienoja, ettei meinannut uskaltaa astua.

  VastaaPoista
 8. Kauniit talviset kuvat!
  Jos on täälläkin lunta niin on sitä teilläkin.
  Ja täällä parasta aikaa tuiskuttaa lisää!

  VastaaPoista
 9. Totisesti tuli talvi, pakkasta oli aamulla mittarissa -29.9. Onneksi kevätaurinko sen verran lämmittää, että päiväksi vähän lauhtuu!

  VastaaPoista
 10. Ei tuo ihan sisäkoiralta näytä, melkoinen lumipeto! :D

  VastaaPoista
 11. Kaunista talvea Rajalassa. Kauniisti tehdyt lumityöt kyllä huomataan.

  VastaaPoista