maanantai 28. tammikuuta 2013

Uudenkaupungin kukkamessujen haaste

Tammikuun blogihaaste: Puutarhani aarre

Kukkamessujen tämän vuoden teemana ovat erikoisuudet eli kaikenlaiset ainutlaatuiset ja mahdollisesti harvinaisetkin kukat (pensaat ja puut). Päätimme teeman kunniaksi avata blogihaasteen, jonka tarkoituksena on löytää kotipihojen sekä puutarhojen aarteita.
Tämä oli hauska haaste ja kävin lueskelemassa ihmisten monenlaisia puutarhan aarteita. Minulla ei nyt kovin hienoa aarretta ole (paitsi se viinirypäle) mutta sittenkin laitan tänne tämän ahdekaunokin. Kun ostimme mökkimme, maa oli kynnöspeltoa. Siihen on laitettu monen vuoden ajan puutarhaa, mutta ei perennapenkkiä. Sen saa korvata tämä "niitty". Kylvin  niitylle niittykasvien siemeniä, joista monet ovat jo hävinneet, mutta jotkut tosiaan menestyvät, kuten tämä ahdekaunokki. Se on myös mehiläisten suosiossa, kuten näkyy, samoin perhosten.
-

7 kommenttia:

 1. Ihanaa kesän kukkia!
  Tulisi pian kevät ja kesä!
  Niin innolla odotan että pääsee taas puutarha hommiin.
  Kauniit nämä kukat...ihanan värinen kukka.

  VastaaPoista
 2. ahdekaunokki on todella kaunis, aarteeksikin sopiva:) vuorikaunokkia löytyy minunkin puutarhoistani, on sen verran vaatimaton ja hyvin leviävä perenna, et viihtyy vähemmälläkin hoidolla.

  VastaaPoista
 3. Upea sinun Ahdekaunokki, en ole tainnut aiemmin moista kaunotarta tavata.

  VastaaPoista
 4. Kesää odotellen. Nuo kasvavat meilläpäin mökkitien varrella ja ovat kauniita - usein otan niitä maljakkoon.

  VastaaPoista
 5. Jospa sen saisin minäkin leviämään puutarhaani. Kaunis kukkana ja ennenkaikkea mettisille mieluinen.

  VastaaPoista
 6. Kaunis ahdekaunokki. Jos perhoset suosivat tätä, pitänee minunkin siemeniä hankkia :)

  VastaaPoista
 7. Ahdekaunokkia en ole juuri tavannut, sen sijaan vuorikaunokkia kylläkin. Kukkasi väri on kaunis, ehkä juuri se houkuttaa mettiäisiä.
  Niittykukkaset on kovasti minunkin mieleeni, olin vain niin saamaton, etten saanut kukkaketoa aikaseksi ajatustasoa pidemmälle.

  VastaaPoista