sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Suojausta

Ostin syksyllä pienen päärynäpuun taimen. Se oli pikkuinen risu, aivan kuivaksi ja lehdettömäksi nuutunut. Istutin sen kuitenkin ja tuin keppeihin. Koska se on niin pieni ja heikko, mietin, miten sitä suojaisin. Niinpä sitten laitoin havuja tuulensuojaksi. Pakkaselta sitä ei voi juuri suojata, lumipeite on ainoa mahdollisuus.

Jatkoin suojaamista ja kannoin viinirypäleen juurille kasan olkia. Ei sitä enää voinut laskea maata vasten, kun runko oli jo vahvistunut. Ehkäpä oljet suojaavat ainakin juuria.


Toisenkin puun ostin syksyllä. Tämä oli niin nätti kukkiva kirsikkapuu, etten hennonut jättää sitä kauppaan. Havut suojaavat sen oksia, lunta toivon juurille.


Mehiläispesät siirrettiin eri paikkaan, kun entistä paikkaa aletaan kesällä remontoida ja mettiset olisivat olleet tiellä. Niitä ei voi siirtää tarhan sisällä siihen aikaan kun ne lentävät. Nuoret mehiläiset ottavat suuntalennon ensi kertaa ulos mennessään. Sitten ne lentävät aina takaisin juuri siihen paikkaan. Jos tarhassa siirtää pesän, eivät mettiset enää löydä sitä. Siksipä se on siirrettävä silloin kun ne ovat talvilevossa, tai sitten vietävä vähintään 5 km päähän.
Suojauksena on tämä aitaus karhuja vastaan. Kesällä siihen laitetaan sähkövirta.

10 kommenttia:

 1. Katsoin kuvaa ennen lukemista ja arvasin jotta sinulla on isoja hunajavieraita.

  VastaaPoista
 2. Pienet taimet ja linnut kaipaavat suojaa talven varalle. Toivottavasti uudet taimesi ovat ehtineet juurtua ja selviävät. Hui, karhuja! Nepä tietysti haistavat hunajan pitkän matkan päähän.

  VastaaPoista
 3. Hei täällä toinen vauhti nainen ollut mukavissa puuhissa.
  Voi että aluksi täytyy kehua miten ihana glodipohja kuva sinulla onkaan..kaunis kuva!
  Ai että kevättä odotamme mitä tuolta puutarhasta taasen herilee...toivotan sinun puutarhallesi hyvää suojausta talven ajaksi...on taas niin kiva kastella täältä mitä kaikkea ihanaaa sieltä sinulta kasvaa ja kukoistaa.
  Täällä alkaa pakkanen kiristymään,jopa aamuksi luvattu 20 astetta pakkasta,sitä on kuule meikkä jäässä kun aamulla kuuden aikaa lähtee autoo raappaamaan jäästä.
  Kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu ja meikä kirjoittaa pikana...sorry kirjoitus virheet...siis on taas kiva katsella jne...

   Poista
 4. Hyvin olet suojannut. Ahkeroinut. Mukavaa tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Nyt vain lunta odottelemaan, että suojauksesta tulee täydellinen.
  Minuakin huolettaa mahonia ja pensasmustikat. Pakkasta on 17 astetta, eikä lumesta tietoakaan.

  VastaaPoista
 6. Sinulla onkin siellä upeita puunalkuja suojattavana. Onko mikään niistä tuottanut vielä hedelmää? Työkaverillani Salossa on päärynäpuu ja sitä pitää suojata korkealla verkolla. On viimekesänä tehnyt hedelmiäkin vaikka se on aika pieni vielä - mielestäni.

  VastaaPoista
 7. Niinpä, ne karhut. Muistankin kun kerroit niistä.
  Talvisuojaus pupuja vastaan on tehty Kuntalan pienelle luumupuun alulle meilläkin. Selvinneekö se talvesta jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
 8. Hyviltä näyttävät suojauksesi :) Nyt voit levollisin mielin odotella vain lunta, sitä kyllä kohta on varmasti ihan riittämiin.

  VastaaPoista
 9. Hyvät suojaukset - tervapaperi on tärkeää tuulensuojaksi ja pikkulintujen nokkimisen varalta

  VastaaPoista