keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kirpparilöytö ja vähän muutakin


Ostin aivan onnessaan  kirpparilta mankelin! Se on tietenkin käsikäyttöinen ja kauhean painava, valurautaa kun on. Vein sen Rajalan aittaan,

missä on muitakin vanhanaikaisia työkaluja, kuten tämä isoisoäitini rukki. Äiti on tosin sen maalannut näin hienon punaiseksi, joten se alkuperäinen väri on jäänyt piiloon. Mutta äitini muistaa mummonsa kehränneen tällä rukilla. Olisipa hauska osata kehrätä, mutta se kuulostaa tosi vaikealta.
Sitten aitassa on myös vanhat kangaspuut, joilla olen kutonut Rajalan punaiset matot.

12 kommenttia:

 1. No jopas löydön teit! Värikin ihana, tuo vanha vihreä. Samoin on muuten rukissakin tuo ns. vanha punainen, kaunis väri.
  Minä luulen, että äkkiä oppisit kehräämäänkin, kun olet niin näppärä käsistäsi!

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen löytö tosiaan.
  Sillä taitaa tulla vielä sileetä jälkeäkin.
  Rukki on myös hieno. Kyllä enenvanhaan äideillä on ollut paljon töitä, nyt päästään vähän kaikesta aika vähällä, kun on kaikki sähkökoneet ja masiinat, hi!

  VastaaPoista
 3. Meillä oli kotona rukki koristeena joskus 70-80-luvuilla, väri oli sininen. Sitä oli lapsena kiva pyöritellä:) En vain tiedä mihin se on nyt ajan saatossa joutunut:(

  VastaaPoista
 4. Hihii, minullapa on samanlainen mankeli. Olen tehnyt sillä grafiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli ängetä tähän väliin sanomaan: että olishan se pitänyt arvata, grafiikkaapa tietenkin!!! Mankelilla. Taiteilijat ovat outosieluja ja hillittömän kekseliäitä:))

   Poista
 5. Olet tehnyt hienoja löytöjä kerrassaan. Jos tosissasi haluat, niin varmasti opit kehräämään isoäitisi tavoin. nykyisin järjestetään esim kansalaisopistoissa kehruukursseja ja sinullahan on aivan upea rukkikin omastatakaa. tarkistuta rukin kunto kehruutaidon omaavalla henkilöllä ensiksi. minua on opettanut kehräämään reilusti yli kasikymppinen naapurin mamma. lapsena kehräsin jo jnkv äitini ohjauksessa, mutta silloin hankittu vähäinen taito oli jo pahasti ruostunut. tällä hetkellä rukkini tahtoo edelleen pyöriä liian usein väärään suuntaan.
  ps minun mankelini hajoitettiin juuri toissapäivänä kun ei enää toiminut, siis kyseessä sähkökäyttöinen kapistus 80-l alussa hankittu. Tukin, käsikahvan ja pellavakankaan otin tietty talteen ja keksin niille varmaan joiku kerta vielä käyttöä tuunauksissani.

  VastaaPoista
 6. Oletpa tehnyt taas hienoja löytöjä, onko pitkä matka makeloimaan rajalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, sinne on kotoa 15 km, ja tulee käytyä monesti vain kääntymässä ja kahvit keittämässä.

   Poista
 7. Voi vau! mitä hienoja arvokkuuksia sinulla onkaan Rajalassa...sopivat niin kauniisti tuonne.
  Tuo mankeli on kanssa kyllä niin kaunis ja hieno löytö.

  VastaaPoista
 8. Lisää hienoja, vanhoja aarteita Rajalaan... Kun kyllästyt kutomaan mattoja, voit tehdä grafiikkaa välillä :-D

  VastaaPoista
 9. Oi, mikä kaunokainen tuo löytösi on. Mitä meinaat mankeloida ? Rukki on myös oikein komea, ei muuta kuin otat muutaman lampaan, että pääset kehräämään lankoja :)

  VastaaPoista
 10. Meillä mökillä rukki isännän peruja,minun äitillä käsikäyttöinen mankeli.

  VastaaPoista