tiistai 7. elokuuta 2012

Sataa sataa ropisee...


Tämä on aivan mahdoton ilma!! Minun pitäisi päästä mehiläispesille, nyt olisi hunajan ottoaika, mutta koko ajan päivästä päivään sataa. Mettiset istuvat syömässä hunajaa, koko ajan pesän paino laskee. Normaalisti odottaisin horsman kukinnan loppumista, mutta nyt se ei pidä paikkaansa. Meidän joki on kuulemma ääriään myöten täynnä ja kohta pellot ovat tulvan vallassa. Tyttäreni kertoi, että hevosten laidun oli järvenä ja hepat oli pitänyt viedä sisälle.


Kesää muistellen kaivelin hopeatäplien kuvia esille ja jonkunlaisen tunnistuksen tein kirjan avulla. Sitä en osaa sanoa, onko kyseessä uros vai naaras, enkä ole varma nimestäkään, mutta kuvan mukaan tämä perhonen näytti lähinnä Niittyhopeatäplältä.


Tämä taas on vähän erilaisempi ja ehkä Angervohopeatäplä.

9 kommenttia:

 1. Samoissa ongelmissa täällä piehtaroidaan. Vettä tulee kaatamalla ja piha lainehtii, vaikka korkealla asutaankin. Sentään perhoset olet saanut kuvattua. Nimetkin taitavat pitää paikkansa.
  Sain minäkin ennen näkemättömän perhoskuvan, laittelen blogiin, kunhan kerkiän.

  VastaaPoista
 2. Voi että, sielläkin tulvii. Täälläkin on satanut reippaasti, mutta enemmänkin kuuroluontoisesti. On kyllä kurjaa, kun sade haittaa tärkeitä toimintojasi.

  VastaaPoista
 3. Ei ole täälläkään auringossa kellitty, nytkin tummat pilvet kerääntyvä päälle ja kohta taas sataa. Onneksi olemme täällä korkealla, niin vesi valuu alas, mutta silti kaikki pienet kasvimaani ovat liian märkiä ja kasvihuonekin itkee jatkuvasti. Onneksi kurkkua ja tomaatteja olemme saaneet.

  Tänne luvattiin loppuviikoksi poutaisempaa, jospa se sinne asti leviäisi. Toivotaan, että vähän saat hunajaa, koska olet tehnyt paljon töitä mettiäisten kanssa koko kesän.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on satanut koko päivän. Aamulenkillä sain vetää Mököä perässäni, se kun on meidän talon hienohelma eikä tykkää yhtään sateesta ja kurasta. Lyhyeksihän lenkki sitten jäi.
  Toivotaan poutaisempia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Tänään täällä tuli esiin outo valoilmiö, aurinkoksikin kutsuttu. Mutta hrrr kun ilma tuntuu kylmältä.

  Toivottavasti onnistut hunajan kanssa, saamaan se kerätyksi.

  VastaaPoista
 6. Heips!
  Täällä oli aamulla niin viileän oloista ja synkkää...että aamu kahveelle ei verannalle tarennut mennä...mutta nyt yrittää aurinko hiukan pilkistää,tulisi vaan esille.
  Kauniit perhoset,miten kaunis onkaan väritys.
  leppoisaa keskiviikko päivää ja toivottavasti siellä sade lakkaa,pääset mehiläispesille.

  VastaaPoista
 7. Pilveilyä on täälläkin ollut, vettä ei vielä ropsinut.

  Harmillista on, että niin vetistä on että pilaa jo elinkeinoa.
  Venäjällähän on kuivuutta, hämmästyin kun uutisissa kerrottiin.
  Hätätika on julistettu moneen paikkaan.
  Näin ne säät vaihtelee.

  Täällä ei eilen satanut.

  VastaaPoista
 8. Toisessa paikassa on taas ihan kuivaa. Hassua.

  VastaaPoista
 9. Paljon on satanut täälläkin ja kylmä tuuli puhaltaa.Tuleekohan vielä kesäilmoja.

  VastaaPoista