perjantai 3. elokuuta 2012

Pieni kissavieras

Tyttäreni Marre-kissa on kasvanut isoksi leidiksi. Meidän Lili-koira odotti, että Marre leikkisi hänen kanssaan, mutta Marre-neiti vaan käveli rauhallisesti ohi.

Syynä saattoi olla pikkuinen Nekku. Nekku on tyttäreni kissaperheen uusi tulokas, vain 11 viikon ikäinen. Hänellä oli kiva nukkumapaikka kaikkien pöytäromujen keskellä.
Aluksi meillä meinasi olla ongelma Lilin kanssa. Lili ei ymmärtänyt näin pientä pentua kissaksi, vaan rähisi ja yritti käydä kimppuun. Sitten me huudettiin Lilille rumasti. Lili rukka hämmentyi, yritti pyydellä anteeksi ja piiloutui nurkkaan, eikä ymmärtänyt tilanteesta mitään. Sitten lenkillä ollessamme, minulle välähti, että olemme tehneet kaiken väärin. Kutsuin toisen tyttäreni koirakuiskaajaksi ja hän naksuttimella pikku hetkessä osoitti Lilille, että on hienoa, jos ei katso eikä huomioi Nekkua.

Niin meillä alkoi kaikki sujua hienosti. Nekku raukka oli niin pieni, ettei se osannut puolustautua eikä paeta, vain pikkuisen sähisi, mutta sitä ei seurannut kynnet, eikä se siis ollut pelottavaa.


Tässä Lili jo yrittää houkutella Nekkua leikkiin , mutta me vielä oikein annettu. Lilin leikit ovat vähän rajua juoksemista. Kissan pitää osata lopettaa juoksu hyppäämällä tuolille tai pöydälle, eikä Nekku vielä osaa.

Marre osaa olla hellänä isosiskona. Ja voipi olla niinkin, ettei se siksi leikkinyt Lilin kanssa, kun hän suojeli pikkuista liian rajuilta otteilta.

11 kommenttia:

 1. Kyllä nuo pikkukissit on suloisia. Niin hauska on tuo kuva jossa yksi on sohvalla, yksi tuolilla ja yksi lattialla arvioimassa tilannetta....

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka hellyttävä pari. Lili ymmärtää paremmin jo seuraavalla kerralla, kuinka pikkukissan kanssa menetellään. Ja lopultakin, hyvinhän niillä meni, kun oikeat opetukset Lili sai.
  Terveiset Nekun ja Marren "äidille" :-)

  VastaaPoista
 3. Taitava koirakuiskaaja! Elämä on joskus pelkkää oppimistä...

  VastaaPoista
 4. Oi täällä kissa ihminen sanoo,että omas ihanat kuvat miau!
  Hyviä tilanne kuvia...teillä nyt kivaa säpinää piisaa.
  Lilikin on kasvaut..iso haukku jo.

  VastaaPoista
 5. ohoh...sorry kirjoitus virheet

  VastaaPoista
 6. Oi, Nekku on kuin meidän Hille oli pienenä. Nyt Hille on jo muualla, mutta hienon muiston jätti. Nekku on tosi suloinen.
  Pitää rauhassa tutustua, niin se vain on. Meilläkin kesti aika kauan, ennen kuin kissasta ja koirasta tuli kavereita. Etenkin kun kissa oli vanhempi. Hille oli aika loukkaantunut, kun mokoma koiranpentu tuli taloon.

  VastaaPoista
 7. Niinhän sitä sanotaan että kissa ja koira ei tule toimeen keskenään,meidänkin toisessa mummolassa pitää viedä kissa karanteeniin siksi aikaa kun koira menee kylään.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin välillä tarvittais noin taitavaa koirakuiskaajaa:)
  Hienosti saitte tutustumisen hoidettua.

  VastaaPoista
 9. Kuin kissa ja koira... mitäs se tarkoittikaan :)

  VastaaPoista
 10. Heh ... on niin veikeitä ilmeitä noilla lemmikeillä. Mukava katsella, tuli ihan hymy huulilleni. :)

  Oman blogini päivitystä joutuu vieläkin odottelemaan. Kuvia ei saa vieläkään ladattua blogiin, näkyy vain rastit kun kuvaa lataan. :(

  VastaaPoista