torstai 12. heinäkuuta 2012

Ruusujen aikaan


Nyt se keltainen Viljamin ruusu kukkii. En tosiaan ole nähnyt moneen vuoteen näítä kukkia kun ötökät soivat lehdet ja nuput! Ruusu on Raahesta löydetty kanta ja ostin sen Williams Double nimisenä.


Tämä herkän vaaleanpunainen ruusu on morsiusruusu.
Yhteen aikaan innostuin ostelemaan kaikenlaisia ruusuja, mutta osa niistä on itsestään kuollut, tai sitten hävitin ne, kun ne eivät olleet kauniita vaan ränsistyivät.

Suviruusu on täällä pohjoisessa hyvin kestävä ja kauniin pensasmainen. Tämä ruusu on tuotu kotoani Limingasta ja kerrotaan, että elokuvassa Ruusu ja kulkuri, jossa kerrotaan sikäläisen Aabraham Ojanperän tarina, loppukohtauksessa heitettiin Aabrahamin tuolille ikkunasta punainen ruusu. Niitä kasvoi aikoinaan Aappolan pihalla ja ehkäpä tämä minunkin ruusuni on sieltä peräisin. Kuka tietää.


Ja kaunis tämä ruusu onkin. Olen itsekin antanut näitä ruusuja rakkauden ja ystävyyden merkiksi. Ystäväni Silja sairasti vaikeaa sairautta, ja kun viimeisen kerran kävin  hänen luonaan, ruusut kukkivat ja vein sairaalaan kimpun punaisia ruusunkukkia. Se oli viimeinen kerta kun näin Siljan.


4 kommenttia:

 1. Sinä oletkin oikein ruusuneito, niin monenlaisia ruusuja sinulla on. Ensimmäinen on minun suosikkini. Siinä on kauniit vaaleat reunat ja tummempi keskusta.
  Kauniita kaikki ja ihmeesti olet saanut kukkimaan, vaikka ilmat ovat olleet, mitä ovat. Hieno postaus :-)

  VastaaPoista
 2. Suloiset ruusut niin kauniissa väreissä. Niihin ei koskaan kyllästy!

  Löysinpähän minä sinut. AinaHiltan blogin kautta huomasin, että olet muuttanut! Nyt otan osoitteen talteen.

  Kaunis, raikas uusi blogi.

  VastaaPoista
 3. Ei taida olla ruusun voittanutta pensaskukissa, on ne niin viehättäviä. Arkoja kylläkin ötököille. Minullakin on hieno ruusu, mutta olen vain kerran nähnyt siinä yhden kukan. En enää muista edes minkävärinen se oli. Nytkin siinä on nuppuja... odotan tulosta.

  VastaaPoista
 4. Nätti tuo keltainen! Minä pelkään ruusuissa sitä, että ne leviää hirveästi. Täällä pihassa kun kasvoi kurtturuusua valmiina ja sehän on ainakin nopea leviämään. Muutamia muitakin ruusuja oli valmiina, punalehtiruususta, juhannusruususta ja valamonruususta ainakin tykkään.

  VastaaPoista