tiistai 17. heinäkuuta 2012

KutomuksiaVillalangoista kudotut tyynynpäälliset ovat nyt kotona solmittavana. Ensimmäinen päällinen oli tosiaan kokeilukappale, mutta eihän se haittaa. Tyynyä tosiaan katsotaan yhdeltä puolelta kerrallaan.


Toinen tyyny oli kokonaan samanlainen. Kuvio tehtiin aina valkealla langalla ja pohjana oli joku värikäs lanka. En tiedä vielä passaako nämä sinne aitan hetekan päälle. Täytyy ensin kokeilla. Jos ne näyttää hassulta, laitan jonnekin muualle.Samaan aikaan minulla on ollut kudottavan pellavainen joku. Äitini antoi minulle kerran aika ison puolan valkeaa, paksua pellavalankaa. Hän oli käyttänyt sitä nypläyksissään koristelankana. Mietin, mitä siitä voisi tehdä ja vein sen kutomapiiriin. Siellä minut puhuttiin  ympäri kokeilemaan tietokonekangaspuilla kutomista. Tietokoneeseen on ohjelmoitu monenlaista mallia ja kun malli on valittu, kone nostaa tarvittavat niidet.


Tällaista mallia olen nyt kutonut. Päätin, että jos tästä tulee ruma, se on pyyhe ja nättiä voisin käyttää liinana. Varmuuden vuoksi tei päähän vanhanaikaiset pyyhkeen raidat. Pian tämä valmistuukin, kunhan vähän aikaa malttaisin olla kutomassa.
Täällä pikkukylällä on niin turvallista, että kutomapaikan avain riippuu oven vieressä naulassa. Tietääkseni mitään häiriötä ei ole koskaan ollut.

5 kommenttia:

 1. Kyllä käden taito on ihanaa!! Niin kaunista jälkeä. Tuo pellava kudoskin on kyllä hieno!!!

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit tyynynpäällisissä.
  Enpä ole koskaan kuullut tietokonekangaspuista.

  VastaaPoista
 3. Kauniit, iloiset värit tyynyihin tulee. Ilo on katsella ja sopivat varmaan hetekan päälle. Joka paikkaan se tietokonekin tunkee :-D

  VastaaPoista
 4. Nuo päälliset tulevat varmasti sopimaan aittaasi. Minä en kyllä edes raskisi laittaa niitä aittaan, vaan parhaalle paikalle kodissani.
  Tietokonekutomista en kyllä ymmärrä, mutta ei kai minun tarvitsekaan, kun en osaa kutoa kangaspuillakaan :-o

  VastaaPoista
 5. Mukavan pirteitä värejä tyynyn päälliskankaissa! Sopis vaikka meidän olohuoneeseen:)

  VastaaPoista